U bent hierKapoenen

Kapoenen

Kapoenen, wie zijn ze, wat doen ze?

K: Klein: de kleinsten van de hele groep (6-7 jaar), maar zeker niet de minsten, want ook wij knutselen, spelen in de bossen en gaan op kamp.

A: Allemaal tesamen maken we er iets leuks van. Je maakt nieuwe vriendjes/vriendinnetjes en stiekem ontdek je dat scouts ook meer is dan alleen maar spelen.

P: Plezant, of niet soms? Scouts is in de eerste plaats zich amuseren, lol maken en zich goed en veilig voelen om op ontdekking te gaan.

O: Ochtend. Iedere zondagmorgen staat de leiding klaar met weer een heleboel toffe en leuke ideeën om te gaan doen met de kapoenen.

E: Eigenheid: Iedereen is anders, en dat is ook zo bij de kapoenen. Samen vullen we elkaar aan, leren we elkaar kennen en vormen we een mooie, samenhangende groep.

N: Natuur: Als echte scouts zijn we vaak te vinden in en rond de bossen. Dat is een ideale speelplek, waar we ongestoord ons ding kunnen doen. Omdat we dat nog lang zo willen houden dragen we natuurlijk zorg voor de bomen, plantjes, en dieren en gaan we respectvol met ze om.

Wil je meer weten of ben je nieuwsgierig? kom dan gerust eens een kijkje nemen, want kapoen zijn is echt fijn!