U bent hierWolven

Wolven

Wolven, wie zijn ze, wat doen ze?

De wolven bestonden uit de oudste leden van de lagere school, namelijk diegene van het 5de en 6de leerjaar. Maar sinds september 2014 is de beslissing is echter gevallen om de wolven af te schaffen.

Concreet ziet de takindeling er sindsdien als volgt uit:

Kapoenen: 1ste en 2de leerjaar

Welpen: 3de, 4de en 5de leerjaar

Jogi's: 6de leerjaar, 1ste en 2de middelbaar

Givers: 3de, 4de en 5de middelbaar

Jins: 6de middelbaar

Leiding: 18j+

Om u een beter inzicht te geven in de keuze die we maakten hier enkele van onze argumenten.

• Er zal meer ervaren leiding in een ploeg zitten die de nieuwe leiding kunnen begeleiden en wegwijs maken in het 'leiding-zijn'.
  • Er zullen grotere leidingsploegen mogelijk zijn, wat tevens ook meer idee├źn, creativiteit, verantwoordelijkheid en plezier zal opleveren.
  • Grotere leidingsploegen zorgt er ook voor dat er tijdens een activiteit meer ploegen/kampen gemaakt kunnen worden. De leden kunnen dan in kleinere groepjes zitten waardoor ze elkaar beter leren kennen.
  • Het is hetzelfde systeem zoals bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Daar werkt slechts 9% van alle scoutsen met een zogeheten 'tussentak'.
  • De welpen en jogi's zullen ook uit 3 jaren bestaan, waardoor de eerstejaars en derdejaars elkaar al kunnen leren kennen. Momenteel is dit enkel bij de givers het geval.
  • ...

Zit je toch nog met vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met de groepsleiding of een takleiding. Wij begrijpen dat dit geen eenvoudige beslissing is voor de leden en staan daarom graag open voor gesprek!