U bent hierGivers

Givers

Givers, wie zijn ze, wat doen ze?

G: Go for it! Gidsen en verkenners geven zichzelf altijd 100% in alles wat ze doen: of dat nu 100% lui & passief zijn is of 100% actief en onvermoeibaar; of het nu is om een heel project in elkaar te steken of voor een opruimactie in Klein Zwitserland, onze givers staan steeds paraat! De "G" staat ook voor geweldige leiding met hoofdletter G. Vijf gemotiveerde mensen werken met (ook zeer geweldige) givers naar het kamp toe en proberen het allerbeste eruit te halen.

I: Iedereen hoort erbij, dat is toch het streefdoel. Een givergroep kan zich als groep profileren en vooral tegen de leiding is dat erg nodig. Een fantastische groepssfeer is het allerbelangrijkste!

V: Ver weg of dichtbij, overal tref je givers aan! Soms in het putje van de Ardennen op een tentenkamp, soms op een weekendje aan de zee of soms doodgewoon in Mortsel dorp voor een wekelijkse activiteit.

E: Eerlijkheid en integer zijn; hier werken we naartoe. Een zelfbeeld opbouwen met de hulp van de groep. Sociaal kunnen en willen functioneren gebaseerd op het helemaal jezelf kunnen zijn.

R: Romantiek, ruzie, rommel, reuze-enthousiast, razend-populair en soms een beetje rebels, het zijn allemaal weleens kenmerken van een giver.

Recept voor een uitstekend Giverjaar

Benodigdheden:

1. Een dertigtal jongeren tussen 14 en 17 jaar, zowel van het mannelijke als het vrouwelijke geslacht.
  2. Een aantal uitmuntende activiteiten.
  3. Een kamp in de Ardennen.
  4. Een leidingsploeg van gemotiveerde mensen.

Heel belangrijk: dit gerecht laat je toe om creatief te zijn, dus zelf te kruiden naar je eigen smaak!

Hoe het te maken?
Je zult merken dat de benodigdheden voor dit recept hun eigen willetje hebben, wat natuurlijk wel vreemd is voor tomaten of pasta, maar absoluut niet voor givers. Zij bepalen sterk mee hoe het jaar verloopt. Elk met zijn eigen wensen, behoeften en onzekerheden.

Dus als je hier rekening mee houdt, is je gerecht al voor de helft gebakken. De andere helft zijn de activiteiten, die trouwens ook voor een groot stuk afhankelijk zijn van de groep. Persoonlijke vrijheid, weet u wel.
Waarmee zou u dit gerecht dan zoal kunnen opdienen?
In de herfst, tevens de start v/e nieuw scoutsjaar, kan je dit best opdienen met een aantal spetterende, onverwachte activiteiten om iedereen luid en duidelijk te laten weten dat jullie scoutsjaar begonnen is.
In de winter, waar het weer het niet altijd toelaat om buitenactiviteiten te doen, worden de zondagen beslist opgevuld mat actieve spelen en leuke activiteiten in het lokaal.Een lokaal dat trouwens klaar is om onder handen genomen te worden door deze groep.
De lente biedt dan weer nieuwe perspectieven, zoals daar is een giverproject.
In de zomer komt dit recept het best tot zijn recht met een kamp in de Ardennen. Op aanvraag van de ingrediënten zelf , liefst eentje dat niet voorspelbaar is.

Als u deze aanwijzingen volgt en het bereidt met veel aandacht en zorg voor de ingrediënten, dan kan ik je garanderen dat je een uitstekende maaltijd op tafel tovert. Een uitstekend giverjaar.